Техника с огледало [част 3]

Чрез работата с огледало могат да настъпят много положителни промени, но това зависи главно от два компонента – постоянство и дълбочина.

Терапията с огледало е много повече от взиране в отражението си и повтаряне на положителни твърдения като: “Аз съм най-красива”, “Колко съм невероятна” .. разбира се, това може и да има ефект, но той ще бъде много краткотраен, тъй като ако това, което изричаме не съответства на нашите вярвания, ние бързо-бързо ще преминем към мислите си на автопилот.

Същността на работата с огледало е да изследваме и променим нашите лимитиращи вярвания – тези ограничаващи мисли, които имаме за себе си и света около нас, насъбирани в годините и за които много често дори не си даваме сметка. Лимитиращите вярвания се съхраняват в нашето подсъзнание като факти, които имаме за себе си и независимо какво си казваме пред огледалото на съзнателно ниво, ако не променим посоката на тихия глас, който отговаря на нашите изречени твърдения, всъщност няма да постигнем нищо.

Пример 1:
Ти: – Толкова съм красива!
Тихия глас: Да бе да, точно пък ти! Има толкова по-красиви жени от теб! Виж си краката, и с тая коса…

Пример 2:

Ти: – Имам близки, които ме обичат и се грижат за мен

Тихият глас: – Да бе да, помниш ли като беше на 6 как баба ти даде на сестра ти по-голямата бисквитка, ако толкова те обича, защо е направила това?

Пример 3:

Ти: – Щастлива съм колко съм интелигентна и как се справям с живота

Тихият глас: – Да бе да, помниш ли в 4-ти клас на класното по математика, като си толкова умна как не може да сметнеш 6*3

Сайт http://her.bg
Авторски публикации 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре